Kladdkaka

Gjorde som sagt kladdkaka i eftermiddags, för att fira att det är kladdkakans dag idag.
 
 
Såhär såg receptet ut på den jag gjorde idag:
 
2 dl vetemjöl
2,5 dl socker
2 st ägg
1,5 tsk vaniljsocker
150 gram smör
0,5 dl kakao
0,75 dl oboy
1 tsk "pepparkakskrydda" (<--- högst frivilligt, men SÅ gott!)
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält matfettet på låg värme
3. Rör ner socker, oboy, kakao och vaniljsocker i kastrullen, behåll värmen på plattan
4. Tillsätt ett ägg och rör om, tillsätt det andra ägget
5. Rör ner vetemjölet
6. Smöra en form och lägg i smeten
7. Stäng av plattan och stoppa in den i den nedre delen av ugnen i 20-25 minuter
8. Låt stå i kylskåpet en halvtimme.
 
Efter detta kan du ju själv välja hur du vill servera kakan. Jag gjorde en förenklad version av Leila Lindholms Cream cheese frosting:
 
60 gram mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 gram philadelphiaost
 
Gör såhär:
1. Blanda smör, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet först
2. Tillsätt philadelphiaost
3. Bred frosten på kladdkakan
 
Kram och godnatt :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0