Dagens meny

 

Hej på er! Idag har vi ätit gott kan ni tro. Min och sambons absoluta favorit-paj.

Chili- och skaldjurspaj:

Pajdeg:    
2 1/2 dl vetemjöl
75 g Svenskt Smör
3/4 dl Arla Köket Kesella, lätt

Fyllning:
3 ägg
250 g KESO cottage cheese
200 g skalade räkor
2 dl riven lagrad ost

Pajen är så ljuvligt god och lätt att laga. Gör först pajskalet, ihop med alla ingredienserna, tryck ut i en pajform och sedan in 10 minuter i ugnen på 200 grader.

Under tiden blandar du ihop fyllningens ingredienser, ut med pajskalet och i med röran. In i ugnen i ca 20 minuter - klart! Servera gärna med en god sallad :)

 

 

Till efterrätt åt vi sambons absoluta favorit - pannakotta, mmmm!! Jag fuskade faktiskt och köpte Ekströms färdiga i tetrapak, bara att koka upp och hälla över i dessertskålar (jag äger ju inga sådana så konjakskupor fick duga ;) ) och in i kylen. Dessa serverades med hallon, som jag i och för sig hade kunnat äta bara de för det är så himla gott!

 



En lyckad måltid helt enkelt och en mysig kväll. Och tro nu inte att vi eeenbart äter sådant här för att det är Alla Hjärtans Dag, för så är inte fallet. Vi har lite vardagslyx då och då och tycker det är mysigt, men försöker att ha det även sådana här dagar.
Nu plugg, så romantisk är denna kväll ;) Kram till er!


Kommentarer
Macke

Nu är ju den stora frågan hur pajen kan heta chili och räkpaj när det inte innehåller någon chili eller någon annan hetta i receptet? :P

2012-02-14 @ 23:50:06


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0