Om studieteknik

Sitter med näsan i böckerna och pennan i handen mest hela tiden, just nu tog jag ett litet break och surfar runt i fem minuter istället. Funderar på det där med studieteknik och tänker samtidigt att det tar nog ett litet tag innan man kommer in i det igen, det där med att studera på rätt sätt.
Jo så måste det vara ;)

Jag vet hur jag fungerar bäst; en mugg te på bordet, sitta behagligt, tyst omkring mig. Och så måste jag ha möjlighet att anteckna det jag läser, annars kan jag nog lika gärna lägga ner. Jag fungerar inte med att enbart läsa det jag ska lära mig, utan behöver använda penna och papper, minst lika mycket om inte mer.
Dessutom behöver jag ett par minuters paus, ganska ofta. Hellre många små pauser, än ett fåtal långa helt enkelt =)

Och så vill jag ha en dator nära till hans, google, skolans hemsida, favorit-sidorna uppe, där jag förgyller mina små pauser (som nu till exempel). Ingen tv, ingen radio, inga andra människor. Jag är allergisk mot störningsmoment när jag pluggar. Jag har så svårt att koncentrera mig med andra i min närhet.

Sådär ja, ännu ett inlägg idag, viktiga grejer det här idag - måndagslistan tidigare och nu studieteknik ;)
Hoppas allt är väl med er, kram från mig!


Kommentarer
Lina

Jag skrev undertiden jag läste jag också :) tyckte det var kanon. Kommer nog att gå alldeles utmärkt för dig att plugga när du kommer in i det mera! Kram

2011-09-05 @ 17:31:18
URL: http://angelina86.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0