Milton 18 månader

Hej Milton! Idag blir du hela 18 månader gammal och allt du gör går i ett rasande tempo, vi hinner knappt med och allra minst hinner vi med i din utveckling och vi förstår inte var tiden har tagit vägen! Du har gått från att vara spädbarn, till bebis, till toddler och är helt underbar, oavsett hur gammal du är.

Du tycker om att läsa böcker, bygga med klossarna, springa och att vi jagar dig. Du tycker om att vara på dagis och pratar mycket om dina kompisar där. Du tycker om våra djur väldigt mycket, kanske framför allt hästarna och alla hästar du ser är just nu Armani, oavsett färg ;) Du älskar att kasta saker till Vilse och när han jagar dem så tjuter du av lycka!
Du skrattar hur mycket som helst åt det mesta, du är nästan alltid glad. Även om du har ett himla humör, är bestämd och vet vad du vill, alltid. Du älskar mat och äter allt vi bjuder dig på, vilket vi är så tacksamma över!

Du pratar massor och har ett bra ordförråd, alla redan. Du förstår så mycket och sätter saker i olika sammanhang - kaminen och ugnen är "marm" (varma) och du förstår vilka som är dina leksaker och vilka som är Ydas. Just ditt språk är vi glada över, det är häftigt att se att du lär dig nya ord varje dag och blir så glad över att vi förstår vad du vill och menar. Dock har du börjat bli lite frustrerad de gånger vi inte förstår vad du vill eller säger, det är lite jobbigt för oss också, att behöva se din frustration. Oftast går det över om vi håller med dig, än så länge, tack och lov! Men oftast förstår vi vad det är du vill.

Du har blivit mer mammig och pappig. Det är mysigt att se, att du verkligen vill vara hos oss och tycker om oss. Du vill sitta hos oss, vara med oss och prata med oss. Du är lite blyg ibland när vi är iväg och vill då vara lite extra nära oss. Du vill att vi ligger vid din säng när du ska sova och tills du somnat. Sedan sover du hela nätterna och sover gott på ditt egna rum.

Du tycker om att leka utomhus - gunga, gå ut till hästarna, spatsera på gatan, springa efter Vilse, gräva i sandlådan, hjälpa mig i stallet, fylla på vattenhinkar. Åka i vagnen är inte fullt lika roligt längre, nu när du kan gå, men oftast går det bra om du får hoppa ner och gå en bit när du börjar bli rastlös.

Du är det finaste jag vet, ingen får mig att må så bra som du. Du är rolig, intensiv och helt fantastisk på alla sätt. Jag är så glad för att du finns här hos oss och gör vårt liv till det bästa.
Tack för att du är du, Milton. Jag älskar dig!


Kommentarer
Anonym

Gud vad fint skrivet, blir helt tårögd:)

2011-11-28 @ 21:59:50
Camilla

Så fint skrivet! :)

2011-11-30 @ 19:11:00
URL: http://lillafritzson.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0